Wat is chiptuning eenvoudige uitleg.

Software die bij ons ontwikkeld is, wordt voor iedere auto afzonderlijk afgestemd om de individuele auto-eigenschappen, naast alle typische kenmerken van uw autosoftware te bewaken en te bewaren. Ons doel daarbij is, om de totale individuele autokenmerken te behouden. Zoals bijvoorbeeld het chassis- en motornummer, vanaf fabriek geleverde opties, de dag van de productie, typische motorkenmerken, automaat of handgeschakeld, diagnoseherkenning, noodloopprogramma, opgeslagen fouten en uitvoeringscodes in de tuningsoftware mee te programmeren. Daardoor zal uw auto bij het uitlezen tijdens onderhoudswerkzaamheden of tijdens fout zoeken helemaal hetzelfde zijn als bij de originele software.

Een uitgebalanceerde koppel- en momenttoename, niet alleen in het bovenste, maar vooral ook in het onderste en middelste gebied van het toerentalbereik met ongeveer dezelfde uitlaatgasverhoudingen. Daarnaast wordt het benzine- en dieselverbruik ook nog minder door het hoge koppel bij gedeeltelijke belasting met ongeveer liter per 100 km. Wilt u bijvoorbeeld uw auto na tuning gebruiken om een aanhangwagen te trekken, dan kunnen wij daar rekening mee houden tijdens het tunen door een extra verhoogd koppel te programmeren in het tuningsprogramma. Een gegarandeerd foutloze software, die bij diagnosewerkzaamheden tijdens onderhoud in de garage zich neutraal en geheel hetzelfde als de fabriekssoftware laat uitlezen. Vanzelfsprekend is net als voor die tijd het noodloopprogramma, het totale diagnoseprogramma en alle onderhoudsintervallen onveranderd gebleven na de tuning. Uw eigen originele software dient als basis voor de getunede versie.

Dus zal bij het uitlezen tijdens diagnose het originele chassisnummer, het originele motornummer, de juiste aandrijving, alle originele invoeringscoderingen en alle juiste kenmerken onveranderd blijven. Alle opgeslagen fouten en het noodloopprogramma blijven natuurlijk ook onveranderd en geactiveerd. Het is tenslotte uw eigen originele software, welke wij alleen geoptimaliseerd hebben. Tijdens diagnosewerkzaamheden aan uw auto is er geen aanwijzing te vinden, waaruit blijkt dat de software in uw auto geoptimaliseerd is. De mogelijkheid om de originele software weer terug te zetten. Bij wat oudere auto's krijgt u na de chiptuning een nieuwe chip met de getunede versie software. Bij alle jonge auto's wordt de originele chip opnieuw geprogrammeerd door middel van het SPI (Serial Programming Interface) systeem. Dit systeem update de originele software naar getunede. Uw auto kan altijd na voorafgaande afspraak tegen geringe kosten weer origineel gemaakt worden, bijv. bij verkoop.